013-24 55 00

Validering Lokalvård

I ett samarbete med Arbetsförmedlingen finns nu möjligheten att validera dina timanställda och ge dem kompetensbevis genom Borago.

Validering innebär att få sin kompetens och sina kunskaper inom städområdet bedömda. Validering kan ske av kunskaper som har inskaffats genom studier och arbetslivserfarenhet. Efter en validering finns goda möjligheter att få jobb inom städbranschen. För att kunna göra en validering måste deltagaren vara inskriven hos Arbetsförmedlingen. Kontakta din handläggare om du är intresserad.

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna hur en validering går till. Kontakta oss på validering@borago.se.

Arbetsgivare
– Är du arbetsgivare med timanställda?

Nu har du möjligheten att validera dina timanställda och ge dem kompetensbevis genom Borago, i samarbete med Arbetsförmedlingen. Dina framtida fastanställda får kostnadsfri validering och kompetensbevis. Detta är en möjlighet för dig som driver städbolag och har egen anställd städpersonal. Tveka inte att kontakta oss för mer information. Passa på, ett lysande tillfälle för dig som tror på kompetens som en grund för kvalitetssäkring inom lokalvård.

Städpersonal
– Har du jobbat med städning?

Har du erfarenhet av städning men saknar intyg på din kunskap? Med Validering lokalvård via Arbetsförmedlingen kan du få dina kunskaper bekräftade och dokumenterade. Servicebranschens Yrkesnämnd (SRY) har utformat valideringen för att säkerställa att den innehåller rätt moment och ämnesområden.

För vem passar valideringen?

Validering av yrkeskompetens handlar om att bedöma och intyga dina kunskaper och färdigheter enligt de krav som ställs inom yrket.

Kompetensområden i Validering Lokalvård

Validering inom lokalvård finns i tre yrkesinriktningar. Krav på kompetens är hämtade från verkligheten och granskas av städbranschens organisationer.

SRY Städ Bas
SRY Yrkesbevis Hemservice
SRY Yrkesbevis Städservice

Hur går valideringen till?

Du testar dina kunskaper i åtta ämnesområden inom lokalvård.

Först gör du en självskattning med ett digitalt verktyg, Open College Network (OCN). Resultaten utvärderas sedan tillsammans med en godkänd SRY-yrkesbedömare.

Efter självskattningen kartlägger vi dina tidigare erfarenheter. Du visar både praktiska kunskaper och genomför webbtester inom lokalvård.

Vad leder valideringen till?

När valideringen är klar går du igenom resultatet med din SRY-yrkesbedömare.

Du får ett valideringsintyg som visar dina bedömda områden och vilka krav du uppfyller. Intyget innehåller också en egen utvecklingsplan för vilka områden du behöver komplettera för att få ett kompetensbevis (SRY-Bas) eller SRY-Yrkesbevis inom städservice.

När du uppfyller alla krav får du ett kompetensbevis.