013-24 55 00

God Jul & Gott Nytt År!

dec 22, 2020

I år har vi på Borago precis som vår omvärld prövats! Bortsett från allt som går att säga om Covid-19 så har vi verkligen fått stresstesta vår verksamhet.
Det är med stolthet vi konstaterar att vi både gasat och bromsat oss igenom detta år. Vid summeringen har vi utarbetat nya samarbeten, nya kurser, nya leveransmodeller av befintliga utbildningar och konsulttjänster. Internt har vi helt bytt och utvecklat nytt affärssystem, och investerat i nya hemsidor.

Vi har engagerat oss i våra kunder och i städbranschens medarbetare. Genom bl.a. ”Hygienutbildningen, städrutiner Covid-19”, webbinars för användare av Städakademin och slutligen webbinar för lokalvårdarna på Städarnas dag. Det är den enskilde lokalvårdaren som avgör städningens kvalitet. Vi skapar trygghet för lokalvårdare och deras kunder. Med kunskap, kompetens och faktabaserade underlag är det lättare att navigera i ett landskap fullt av ”hokuspokus-metoder”. Sammantaget har vi klarat stresstestet och levt med våra värdeord; trygghet, engagemang och utveckling. Vi tackar alla medarbetare, samarbetspartners och kunder för ett utvecklande år. Ni kan nedan läsa en liten sammanfattning från de olika bolagen. Vi skänker i år pengar till Barncancerfonden.

Borago Utbildning
Borago utbildning med dess fantastiska utbildare har verkligen utmanats på många plan. Att inte naturligt träffas för traditionella utbildningar i storgrupp har bidragit till kreativa utvecklingsmöjligheter och givetvis en hel del utmaningar. Vi har utvecklat nya kursmodeller. Vi har omprövat vår metodik och pedagogik. Vi har prioriterat kunskapsträning på ett mer anpassat och säkert sätt utifrån samhällsläget vad gäller fysiska träffar.

Vi har utökat vårt samarbete med Städakademin i syfte att utveckla kvalitativa utbildningar i Blended-form som innebär en mix av både distansundervisning och traditionella träffar för att träna praktiskt. Vi har helt enkelt gjort en hel del bra saker för att tillgodose branschens utbildningsbehov men också spänt bågen för framtidens utmaningar. Vi vill tacka alla fantastiska kunder, som trots tuffa tider har prioriterat personalens arbetsmiljö och utveckling på ett otroligt sätt.

Borago Konsult
Precis som för övriga koncernen har konsultverksamheten i år, på en lite krokigare väg än vanligt, utvecklats till det bättre. För oss som har hela Sverige som arbetsplats sågs till en början hinder i minskat resande och fysiska möten. Vi valde dock att se möjligheter och anpassade oss snabbt till våra kunder och verkligheten. Vårt arbetssätt digitaliserades och vi har nu upplevt en större närhet till våra kunder. Detta har lett till effektivare samarbeten med minskad miljöpåverkan och förbättrad arbetsmiljö.

Året har präglats av ärofyllda uppdrag såsom representant för Sverige i ett EU-finansierat projekt om INSTA 800 och medförfattare till Sveriges Allmännyttas broschyr ”Nyckeltal för städning i fastigheter”. Detta kombinerat med traditionella uppdrag där vi hjälpt nya och gamla kunder i form av kommuner, allmännyttiga/privata bostadsbolag, kommunala/privata fastighetsbolag, Svenska kyrkan, Sveriges Riksbank med flera.

Förutom städupphandlingar har vi under året även upplevt en ökad efterfrågan av utredningar. Det har lett till omfattande kartläggningar över hur städningen ser ut bland både bostadsbolag och inom kommuner runt om i landet. Vår bank av nyckeltal växer och vi har samlat på oss mängder med input till våra omvärldsanalyser. Något som förutom att hjälpa våra kunder, även gjort oss bättre inom alla våra tjänsteområden. Dessutom har vi hunnit påbörja arbetet med att digitalisera städbranschen genom att hjälpa kommuner med städning i egen regi att digitalisera sina städtjänster. Vi ser fram emot att berätta mer om detta under 2021.

Nu närmar det sig julefrid innan vi tar ny sats mot 2021!
God jul och Gott Nytt År önskar Kalle och Christian med personal.

Fler nyheter

Vi har fyllt 30 år!

Vi har fyllt 30 år!

Vi på Borago gläds över att fira vårt 30-årsjubileum under 2024. Sedan vårt grundande 1994 har vi...

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Nu lägger vi snart 2023 bakom oss. Vi passar på att tacka alla kunder och samarbetspartners för...