013-24 55 00

God Jul & Gott Nytt År!

dec 21, 2022

År 2022 har passerat och vi har fortsatt vårt arbete med fokus på professionell lokalvård. Genom att bidra med kompetens och engagemang har vi hjälpt lokalvårdare, arbetsledare och beställare att göra Sverige renare.

Vårt fokus är att hela tiden utveckla tjänster och produkter för dagens och framtidens utmaningar. Borago har hunnit fylla 28 år, ett år som varit vårt hittills bästa inom samtliga tre affärsområden. Att vi brinner för städfrågan genomsyrar hela vår verksamhet, från traditionella och digitala utbildningar till konsulttjänster. Förutom att fortsätta leverera tjänster över hela Sverige har vi i år även gjort inträde i Finland, en utmaning som vi är stolta över att framgångsrikt ha rott i hamn.

Vi skänker även i år pengar till From one to another, en ideell organisation som arbetar med flickors rätt till utbildning i Lunga Lunga i Kenya, läs gärna om deras verksamhet här >>. Det är extra roligt att det är vår styrelseordförande Göran Felldin som är ordförande i verksamheten. Vi skänker även pengar till Missing People i Västerås där vi medfinansierat en släpvagn som kommer att användas vid deras sökinsatser.

Nu tar vi snart julledigt och laddar batterierna för nya spännande utmaningar under 2023. Vi vill tacka alla medarbetare, samarbetspartners och kunder för ytterligare ett givande år.

Om du är intresserad av att vara en del av oss söker vi nu nya medarbetare till alla våra affärsområden – säljare till Städakademin och Borago samt samarbetspartners till Borago Konsult.

Nedan kan ni läsa en liten sammanfattning från våra olika affärsområden.

 

KONSULT


Vi lever med vår palett av olika konsulttjänster och vår ambition att skapa sundare förutsättningar inom städbranschen fortsätter.

Antalet utförda städutredningar växer och under 2022 har hela sex kommuner valt att låta oss på Borago genomlysa deras ekonomiska nyckeltal, leverans och organisation. Vår unika metodik, omvärldsbevakning (benchmarking) och erfarenhet (best practice) har resulterat i användbara verktyg för optimering och rätt beslut.

Som vanligt har mängder med städupphandlingar genomförts åt upphandlande myndigheter och privata fastighetsbolag. Alltid med målet att skapa sunda avtal med förutsättningar för höjd städkvalitet, goda arbetsvillkor till rätt pris. Vi vill göra det svårt för oseriösa städbolag att vinna städavtal, för att sedan tänja på regler, fuska och utnyttja utsatta människor. Vår strävan är att seriösa städbolag alltid ska premieras och förhoppningsvis välja att deltaga i fler offentliga upphandlingar.

Till sist har vi nyckeln till alla framgångsrika städavtal, uppföljning. Genom våra städbesiktningar och tjänster inom avtalsförvaltning har vi säkerställt att ni som beställare får det ni betalar för.

Under 2023 kommer vi att lansera en nyhet, en digital tjänst som årligen kommer att utvärdera städleveransen inom kommuner. I en pilot under hösten har tjänsten testats av fem kommuner med positiv feedback. Vi återkommer med erbjudandet under första kvartalet 2023.

 

UTBILDNING


Efter två år med restriktioner och pandemi såg vi i början av detta år att det fanns ett stort uppdämt behov av traditionell utbildning. Under 2022 ser vi att kunderna har arbetat med att förbättra personalens arbetsmiljö och utveckling, vilket visar vilka fantastiska kunder vi har.

Våra utbildare har i år med stort engagemang spridit kompetens brett över hela Sverige. Lokalvårdare, arbetsledare och beställare har under året genomfört utbildningar inom allt från trappstädning, fönsterputs, golvvård, hygien, INSTA 800, PRYL till ledarskap och beställarkompetens.

Behovet av att utveckla arbetsledaren, vilket är en absolut nyckelroll i en städorganisation, har resulterat i en ökad efterfrågan på kompetens inom arbetsledning. Ett kvitto på det är att oberoende beställare i upphandlingar valt att ställa krav på just vår ledarskapsutbildning.

Vi har under året utvecklat två nya handböcker inom INSTA 800 (nivå 2 och 3). I början av 2023 kommer även en nyproducerad handbok för lokalvårdsutbildning PRYL.

 

STÄDAKADEMIN


Under 2022 har även intresset och användandet av våra digitala utbildningar ökat. Vi har nu över 10 000 användare och ett ökat antal företag och organisationer med kompetensavtal och tillgång till Städakademins utbildningsplattform.

Vi är stolta över att vi sammantaget har vi fortsatt mycket nöjda kunder: 4,5 av 5 i betyg (utbildningen i sin helhet).

2022 har vi lanserat PRYL 2.0 på engelska samt på engelska och finska för den finska städbranschen. Vår kund Palmia OY som använder digital lokalvårdsutbildning PRYL 2.0 blev en av tre finalister i finska städbranschens innovationspris 2022, med fokus på lärande och städexamen nära arbetsplatsen.

Nytt under 2022 var att med kompetenspaket får dina medarbetare tillgång till alla Städakademins digitala kurser.

Nästa år kommer vi att utveckla nya digitala utbildningar, bland annat en grundutbildning för lokalvård på sjukhus och särskilda boenden samt för hemstädning och hemtjänst.

 

Vi önskar er alla en god jul och gott nytt år!

 

Fler nyheter

Vi har fyllt 30 år!

Vi har fyllt 30 år!

Vi på Borago gläds över att fira vårt 30-årsjubileum under 2024. Sedan vårt grundande 1994 har vi...

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Nu lägger vi snart 2023 bakom oss. Vi passar på att tacka alla kunder och samarbetspartners för...