013-24 55 00

Sök ekonomiskt stöd från Omställningsfonden för er kompetensutveckling

maj 13, 2022

Vi på Borago och Städakademin har flera kunder inom kommuner och regioner som söker ekonomiskt stöd från Omställningsfonden för kompetensutveckling.

Våra kunder har bland annat fått stöd för Städakademins kompetenspaket samt olika utbildningsinsatser från Borago. Vi har sammanställt information om hur ni kan ansöka om medel från Omställningsfonden och vi delar mer än gärna med oss av denna.

Omställningsfondens verksamhet bygger på Kompetens- och omställningsavtalet KOM-KR (kommuner och regioner) som främjar karriärväxling och kompetensutveckling genom förebyggande omställningsinsatser. Genom att arbeta förebyggande kan arbetsgivare identifiera medarbetare som är i behov av omställningsinsatser och då stärka medarbetares eller grupper av medarbetares kompetens för att i god tid möta förändrade behov inom verksamheten.

Ni kan via Omställningsfondens hemsida söka medel för förebyggande insatser. I ansökan anges syftet med insatsen, beskrivning av behovet (kortfattat), period för utförande, kostnader samt uppgift kring leverantörer. I ett senare skede ska även en deltagarlista skickas in.

Vill ni ha tips kring utformning av ansökan?
Prata med Jenny Kahanek, 070-354 48 34 alt. jenny.kahanek@borago.se eller Christian Dolk, 070-917 45 43 alt. christian.dolk@borago.se

Läs mer hos Omställningsfonden och gör ansökan här:
https://www.omstallningsfonden.se/arbeta-med-omstallning/forebyggande-insatser/
https://www.omstallningsfonden.se/arbeta-med-omstallning/blanketter/

Ansökningsprocessen är olika lång men kan ta cirka en månad. För att komma igång, kontakta din omställningsrådgivare. Kontaktuppgifter hittar du här >>

Kontakta oss – vi hjälper er gärna!

Fler nyheter

Vi har fyllt 30 år!

Vi har fyllt 30 år!

Vi på Borago gläds över att fira vårt 30-årsjubileum under 2024. Sedan vårt grundande 1994 har vi...

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Nu lägger vi snart 2023 bakom oss. Vi passar på att tacka alla kunder och samarbetspartners för...