013-24 55 00

På resa i vårt trevliga grannland Finland

mar 16, 2023

Under veckan har vi – Kalle & Madde – varit på besök i vårt trevliga grannland Finland.

Resan började med att vi träffade Keuda som är en typ av yrkeshögskola och bland annat examinerar lokalvårdare. Företaget ägs av 8 kommuner som de servar med olika yrkesutbildningar, allt från städ, rörmokare,
fordon, lastbilschaufförer, undersköterskor mm. De arbetar över hela Finland, har ca 800 anställda och över 12 000 studenter. Keuda har utfört både teoretiska och praktiska tester på de medarbetare som Palmia Oy har utbildat, och alla har uppnått mycket goda resultat och städexamen. Keuda är mycket intresserade av vår digitala PRYL 2.0 och vi kommer nu att diskutera ett eventuellt samarbete framöver.

Vi träffade även vår kund Palmia som under det senaste året har utbildat ett 50-tal medarbetare med hjälp av Städakademin. Vi har översatt PRYL 2.0 till både finska och engelska, och vår studieplan tillsammans med Palmias lärarledda träffar utgör grunden för deras fina resultat med kursdeltagarna. Mellan självstudierna hålls klassrumsundervisning eller Teamsmöten för praktiska övningar och diskussioner. Palmia har på detta sätt lyckats korta tiden till städexamen från 18 månader till 2, vilket är helt fantastiskt. Vi hoppas på ett långt samarbete med Palmia framöver.

Genom tidigare EU-projekt i Borago har vi kontakt med Tarja som arbetat i Städbranschen Finland i många år samt även som VD och chefredaktör för den finska branschtidningen. Tarja kommer alltid att finnas som en viktig person i vårt nätverk, så det var mycket trevligt att träffa henne och umgås under en eftermiddag.

Avslutningsvis besökte vi Finn Clean i Tammerfors, en städmässa som påminner mycket om den svenska Clean & Facility. Här träffade vi återigen både Palmia, Keuda och Tarja, men vi minglade också runt och knöt nya kontakter för framtida samarbeten i den finska städbranschen.

På bilden ser ni:
Rita (rektor på Keuda), Kalle, Mari (utvecklingsdirektör på Palmia), Katja (utbildare Palmia) och Madde.

Fler nyheter

Träffpunkt Chefer

Träffpunkt Chefer

Vi ser fram emot nästa vecka! Då är det dags för Träffpunkt Chefer – ett nätverk för chefer inom...

Vi har fyllt 30 år!

Vi har fyllt 30 år!

Vi på Borago gläds över att fira vårt 30-årsjubileum under 2024. Sedan vårt grundande 1994 har vi...